Talouden tasapainottaminen ilman veronkorotuksia

Julkaistu:

Minulle talouden tasapainotus lähtee siitä, miten saamme vahvempaa tulopohjaa ja olemme tehokkaampia sekä fiksumpia.

Tyhjät tai puuttuvat tontit eivät tuota mitään tänään, eivätkä huomenna

Vihdin erityinen haaste on kilpailu kehyskuntiin muuttajista ja muuttoa suunnittelevista. Kaavoitukseen tulee on saatava tehokkuutta! On erittäin valitettavaa, että meillä ei tälläkään hetkellä ole tarjolla yhtään aluetta Nummelasta, josta voisit ostaa tontin itsellesi.

Vastaavasti tyhjillään on lukuisia tontteja, jotka eivät tuota kunnalle mitään. Tontit on nähtävä ennen kaikkea tulevaisuuden tuottojen kautta, eikä keskittyä liiaksi tontin myyntihintaan. Jokainen myyty tontti tarkoittaa uusia veronmaksajia sekä usein tuloja paikallisille yrityksillekin.

Ehkäpä muuttajien joukossa saattaa tänne eksyä jokunen yrittäjäkin joko perustamaan tai siirtämään yrityksensä Vihtiin!

Yritysten merkitys korostuu entisestään

Kestävän talouden kannalta Vihti tarvitsee lisää yrityksiä ja vahvempaa pohjaa verotuloille. Erityisesti tämä tulee korostumaan, mikäli SOTE-uudistus toteutuu. Se leikkaa niin merkittävän osan kunnallisverotulosta, jonka varassa Vihti pitkälti elää.

Kunnalla on uusi elinkeinostrategia, mutta ilman toimenpiteitä se ei muuta tilannetta. Vihdin on oltava yrityksille houkutteleva vaihtoehto hyvän palvelun sekä edullisten tonttien ja toimitilojen kautta.

Kunnan on oltava itsekin aktiivinen toimija elinkeinoelämän rakentamisessa. Esimerkiksi edessä olevaa jätevesihuollon uudistusta tulee hyödyntää maksimaalisesti kunnan elinkeinoelämän kehittämiseen.

Vesihuolto ja cleantech ovat toimialana ehdottomasti tulevaisuutta. Mahdollinen oma puhdistamo ja 30 m€ investointi on mahdollisuus, joka ei toistu. Sen kautta on Vihdillä ainutlaatuinen mahdollisuus muodostaa toimialan klusteria, jonka varaan rakentaa tulevaisuutta.

Kustannustehokkuus, data ja digitalisaatio

Vaikka kasvu onnistuisi täydellisesti, niin nykyistä toimintaa ja organisaatiota tulee tarkastella sen osalta, mitä voitaisiin tehdä fiksummin. Kunta-alalla digitalisaatio ja datan hyödyntäminen etenevät vielä hitaasti, vaikka niistä olisi saatavilla apuja moneen asiaan.

Datan avulla voidaan löytää ja ratkaista asia kerrallaan kehitettäviä kohteita. Ei data toki ole mikään ratkaisu kaikkeen, mutta yksi tärkeä keino, jota kunnissa pitää hyödyntää nykyistä laajemmin.

Ei kukaan meistä halua jatkuvaa Vihta-ohjelmaa vuodesta toiseen. Siksi datan ja digitalisaation avulla on tehtävä asia ja palvelu kerrallaan paremmaksi ja tehokkaammaksi. Se on meidän kaikkien etu.

Ääni minulle on ääni tasapainoiselle taloudelle ilman ilman veronkorotuksia!

Lisää julkaisuja

23.4.2021

Lapset, nuoret ja koulutus lähellä sydäntä

Rakennammeko Vihtiä itsellemme, vanhemmillemme vai lapsillemme? Minun valintani on lapsemme ja heidän tulevaisuutensa.

23.4.2021

Yhtenäinen Vihti ilman vastakkainasettelua

Asun Nummelassa, mutta olen vihtiläinen ja Vihti on kotikuntani, jota pitää kehittää ilman tarpeetonta vastakkainasettelua!

20.4.2021

Parempaa tiedolla johtamista kuntapolitiikkaan

Kovia päätöksiä tehtäessä asioiden taustat ja faktat on oltava kunnossa. Tähän tuleva valtuusto tarvitsee vahvoja tiedolla johtamisen osaajia!