Parempaa tiedolla johtamista kuntapolitiikkaan

Julkaistu:

Kovia päätöksiä tehtäessä asioiden taustat ja faktat on oltava kunnossa. Tähän tuleva valtuusto tarvitsee vahvoja tiedolla johtamisen osaajia!

Otan asioista selvää faktojen kautta

Kuntapolitiikassa tulee eteen asioita eri toimialoilta, mikä vaatii aktiivista asioiden selvittämistä ja faktojen keräämistä sekä ymmärrystä. Työssäni tämä on juuri tärkein ominaisuus eli kyky ottaa selvää ja ymmärtää asioita tiedon avulla riippumatta siitä, mistä ne ovat peräisin tai kuinka laajoja ne ovat.

Luottamustehtävissä tämä osaamiseni toisi merkittävää hyötyä. Osaan käsitellä isoja kokonaisuuksia ja niiden välisiä riippuvuuksia sekä tarvittaessa pyöritellä ja tulkita hyvin yksityiskohtaisia tietoja ja lukuja.

Yhtään päätöstä ei pitäisi olla tekemässä, jos asiasta ei ole ensin ottanut selvää ja varmistanut, että kaikki tarvittavat tiedot on todella esitetty ja ymmärretty!

Osaan tarkastella asioita eri näkökulmista objektiivisesti

Tiedon avulla pystyn tarkastelemaan asioita eri näkökulmista ja objektiivisesti. Minulla on uskallusta ja rohkeutta esittää tietoa, joka ei tuekaan omaa mielipidettä tai tavoitetta. Se on yksi ammattimaisuuden edellytys työssänikin.

Ei se ole helppoa todeta faktojen kautta, että oma ehdotus ei olekaan paras. Se on kuitenkin taito ja asenne, mikä kantaa pitkälle. Aidosti faktojen avulla käytävä keskustelu on erinomainen keino yhteistyön ja yhteisen ymmärryksen rakentamiseen, joka on yksi vahvuuksistani.

Paremmasta tiedosta ja tiedon hyödyntämisestä hyötyvät lopulta kaikki puoluekannasta riippumatta. Se on avain siihen, että osaamme tehdä fiksuja päätöksiä.

Faktapohjainen ja avoin päätöksenteko kuntapolitiikkaan

Valtuustoissa ja lautakunnissa tehtävät päätökset ovat sinänsä avoimia, mutta useista päätöksistä puuttuvan tavoitteet ja mittarit. Päätöksiä tulee seurata, etenkin jos niillä on vaikutusta tuleviin asioihin tai tavoitteita vaikka kasvun tai säästöjen suhteen.

Tämä tuo avoimuutta päätöksiin ja kehittää ymmärrystä, kun päätöksiä todella seurataan. Eivät kaikki tavoitteet koskaan toteudu, mutta se onkin juuri oppimisen kannalta keskeinen tekijä. Esimerkiksi Vihta-ohjelman kohdista tulee tarkastella, mikä on ollut saavutettu säästö ja onko kustannuksia siirtynyt toisaalle, jolloin todellista säästöä ei ole edes syntynyt.

Selkeät tavoitteet ja mittarit tuovat päätöksentekoon myös avoimuutta kuntalaisten suuntaan. Tällöin hekin voivat seurata ja ymmärtää, mitä päätöksillä on tarkoitus saavuttaa.

Äänestämällä minua varmistat, että sinua ja meitä kaikkia koskevat päätökset tehdään aidosti tietoon perustuen!

Lisää julkaisuja

23.4.2021

Talouden tasapainottaminen ilman veronkorotuksia

Minulle talouden tasapainotus lähtee siitä, miten saamme vahvempaa tulopohjaa ja olemme tehokkaampia sekä fiksumpia.

23.4.2021

Lapset, nuoret ja koulutus lähellä sydäntä

Rakennammeko Vihtiä itsellemme, vanhemmillemme vai lapsillemme? Minun valintani on lapsemme ja heidän tulevaisuutensa.

23.4.2021

Yhtenäinen Vihti ilman vastakkainasettelua

Asun Nummelassa, mutta olen vihtiläinen ja Vihti on kotikuntani, jota pitää kehittää ilman tarpeetonta vastakkainasettelua!