Yhtenäinen Vihti ilman vastakkainasettelua

Julkaistu:

Asun Nummelassa, mutta olen vihtiläinen ja Vihti on kotikuntani, jota pitää kehittää ilman tarpeetonta vastakkainasettelua!

Jokainen meistä on vihtiläinen

Osa meistä asuu eri kylissä ja taajamissa, osa taas Nummelassa, mutta jokainen meistä asuu Vihdissä. Minulle on tärkeä nähdä Vihti yhtenäisenä kuntana. Se on ainoa mahdollisuus pärjätä kasvukilpailussa muiden kehyskuntien kanssa.

Asun itse Nummelassa, mutta eivät Kirkonkylä, Vihtijärvi tai Otalampi ole minulle se, jota vastaan tulee kisata. Meidän yhteiset vastuksemme ovat sen sijaan vaikka Nurmijärvi, Kirkkonummi ja Lohja.

Miksi Nummelaan tulee nyt panostaa?

Rakennuspäätöksen saanut Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus sekä tunnin junan suunnittelun seuraava aikaraja 31.12.2023 tarkoittavat sitä, että kyseisen alueen tulee olla kunnan tärkein panostuskohde.

Toinen merkittävä peruste tälle kohdentamiselle on yksinkertaisesti kunnan resurssien riittävyys. Emme voi tehdä kaikkea kerralla, niin meidän tulee valita aina kullakin hetkellä se tärkein kohde.

Mutta, tämän panostuksen tulee olla hyvin suunniteltu ja hetkellinen. Etelä-Nummelan kasvu pitää saada liikkeelle ja käyntiin. Sen jälkeen katse on käännettävä laajemmin myös muualle kuntaan. Meidän on pidettävä huoli, että luvattu kasvu kantaa koko kunnan alueelle.

Rakentaminen mahdollistettava koko kunnan alueella

Vaikka panostuksissa ensisijainen kohde on hetkellisesti Nummela, niin rakentamista ja muuttamista Vihtiin tulee ehdottomasti helpottaa koko kunnan alueella.

Meillä on nyt koronan osalta käsillämme ainutlaatuinen tilaisuus saada muuttajia pk-seudulta kuntaamme (1-3 / 2021 Vihti on sijalla 12 kotimaan muuttotilastossa!).

Tämä on asia, jolle seuraavan valtuuston on löydettävä kestävä ja toimiva ratkaisu. Jokaisen alueen kaavoittamisen odottaminen on yksinkertaisesti liian pitkä aika odottaa.

Ääni minulle on ääni yhtenäisen Vihdin kehittämiselle yhdessä!

Lisää julkaisuja

23.4.2021

Talouden tasapainottaminen ilman veronkorotuksia

Minulle talouden tasapainotus lähtee siitä, miten saamme vahvempaa tulopohjaa ja olemme tehokkaampia sekä fiksumpia.

23.4.2021

Lapset, nuoret ja koulutus lähellä sydäntä

Rakennammeko Vihtiä itsellemme, vanhemmillemme vai lapsillemme? Minun valintani on lapsemme ja heidän tulevaisuutensa.

20.4.2021

Parempaa tiedolla johtamista kuntapolitiikkaan

Kovia päätöksiä tehtäessä asioiden taustat ja faktat on oltava kunnossa. Tähän tuleva valtuusto tarvitsee vahvoja tiedolla johtamisen osaajia!